11 Sep 2018

Tack alla väljare och flitiga valarbetare! 

Ni har alla bidragit till att Sjukvårdspartiet nu gjort sitt bästa val någonsin i landstinget/regionen.

Det blev 35% vilket är ett rekord. Hela 70% i Kiruna, vilket måste vara svenskt rekord? Men även i kommunerna är det rätt stora framgångar. Inte minst i Haparanda där Sjukvårdspartiets framgångar ser ut att leda till maktskifte.

Maktskifte blir det i landstinget/regionen. Vi har redan inlett diskussioner med Moderaterna och Centern. Tyvärr ser Liberalerna att endast få 2.9%, vilket leder till att dom åker ut ur regionen. Men det är inte ett fastställt resultat ännu. Vi får hoppas dom kommer över 3% för att kunna bilda en större majoritet. Vi klarar oss även utan Liberalerna, då blir det 3 mandats majoritetsövertag, Sverigedemokraterna inräknande. Länsstyrelsens sluträkning kan möjligen förändra det exakta slutresultatet någon tiondel, men knappast mandatfördelningen. 

Framgångarna till trots, nu börjar allvaret. Vi har vallöften att uppfylla och kommer att granskas hårt under resans gång. Det är ett stort ansvar att leda regionen och jag har efter samtal med främst Glenn Berggård och även Anders Öberg, förstått att man kommer att underlätta för ett smidigt och konfliktlöst övertagande, vilket hedrar dom. 

Tack än en gång. 

Hälsningar 

Kenneth Backgård 
Ordförande