22 Dec 2022

Medlemsbrev december 2022

Nyss var det val och det vill man ju helst glömma, men trots allt lever det i färskt minne som om det var igår.

Börjar tiden gå fortare?

Jag upplever verkligen att det är så. Nyss var det val och det vill man ju helst glömma, men trots allt lever det i färskt minne som om det var igår. Att den känslan finns motsvaras av att tiden faktiskt går fortare, det kunde man läsa i en tidning häromdagen. Jorden har börjat snurra fortare runt sin axel och det rör sig bara om sekunder, men det går fortare. Dygnen blir kortare i stället för längre, som förr varit trenden. Månens dragningskraft har tidigare påverkat jorden så att den snurrat aningen långsammare och dessutom centimeter för centimeter avlägsnat sig från jorden. Nu snurrar den plötsligt snabbare och ingen vet varför. Man spekulerar om avsmältningen vid polerna är boven i dramat, men ingen vet.

Varför skriver jag om det här?

Jo, för att upplevelsen om att tiden går fortare tycks stämma. Det blir inte bara kortare dygn och därigenom kortare mellan julaftnar utan tomten har kanske snart inget hem på nordpolen. Väderförändringarna kan ju göra honom hemlös och då måste han kanske flytta. Vi får vara beredda på att erbjuda honom en fristad och upplåta en plats i våra hem. För vi vill ju att han ska komma, eller hur?

Så God Jul på er allihop och Gott Nytt År också.

Kenneth Backgård, ordförande Sjukvårdspartiet